Toegankelijke gemeentegids

De eerste goedgekeurde toegankelijke digitale gemeentegids met twee sterren

Onze toegankelijke digitale gemeentegidsen zijn door Accessibility, de inspectie-instelling die keuringen uitvoert namens de Stichting Waarmerk Drempelvrij, beloond met het Certificaat van Toegankelijkheid, prioriteit 1 en 2. We zijn hiermee de eerste uitgever van gemeentegidsen die dit kwaliteitskeurmerk op dit niveau mag voeren.

Niveau 2

De toegankelijke digitale gemeentegids is gebouwd volgens webstandaarden, geïnspecteerd op toegankelijkheid en kwaliteitsaspecten en voldoet aan extra eisen. Hierdoor is ze door alle bezoekers goed te gebruiken, ongeacht browser, platform of apparaat. Dit maakt de informatie van deze digitale gemeentegids toegankelijk voor mensen met een visuele, auditieve, verstandelijke of motorische beperking. Maar ook voor senioren, mensen met kleurenblindheid of dyslexie en mensen die Nederlands als tweede taal spreken.

Zien is geloven: bekijk de Toegankelijke Digitale Gemeentegids van Den Helder

Via de Toegankelijke Digitale Gemeentegids kunnen verschillende alternatieve leesvormen van de gemeentegids eenvoudig besteld worden: in grootletterboek, Daisy-cd rom of download in spraak, en zelfs in braille.

Zie voor een nadere toelichting www.drempelvrij.nl
Onder ‘Waarmerkdragers’ vind u Akse Media

Contactgegevens